Ugnsstekt torsk

Torsk
Hallå kamrater!
Nu fortsätter min frysrensning med torsk i ugn. Passa på att köpa torskblock när det är erbjudande, perfekt att ha i frysen. #Fisktisdag idag blev torsk i ugn med broccoli. Det var lite mycket citron i denna, från börja 1 citron, så jag har ändrat receptet till 1/2 citron, men det är självklart en smaksak, och också beroende på citronen, en del är små och smakrika, andra jättestora och smakar inte så mycket. Ett tips är att ta halva citronen i, och sedan pressa en citronklyfta över vid servering.

Torsk i ugn med citron:
225 grader, 35 minuter

Ingredienser:
1 torskblock, tinat
600 g fryst broccoli
2,5 dl créme fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk buljongpulver, lime och chili
1/ citron, saft och rivet citronskal
Salt, citronpeppar
Riven ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Koka upp broccolin och låt den rinna av
3. Torka av fisken och lägg den i mitten av en ugnsfast form.
4. Krydda med salt och citronpeppar. Riv det översta gula på citronen över fisken och pressa över saften av citronen.
5. Blanda buljongpulver i créme fraiche och bred på fisken.
6. Lägg broccolin runt fisken och häll över vispgrädde.
7. Täck med riven ost.
8. Grädda i ugnen i 35-40 minuter i 225 minuter.