Räkpizza igen

Räkpizza

hej vänner,

Jag har alltid tyckt att pizza från pizzerian är så mycket godare än hemgjord, även innan jag började med lchf, men denna är väldigt god!

Räkpizza lchf

Ingredienser

Pizzabotten

4 ägg
3/4 dl vatten (jag glömde vattnet, och märkte inget förrns nu när jag skriver receptet)
1,5 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
1,5 dl riven ost

Topping

Passerade tomater
200 g riven mozzarella
100 g skalade räkor
100 g musslor
1 färsk mozzarella (125 g) i skivor
curry
torkad basilika (eller färsk)
torkad oregano

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 g eller 180 g varmluft
2. Vispa äggen fluffigt
3. Blanda de torra ingredienserna, inklusive osten, i en separat bunke.
4. Vispa ner dem + vatten i smeten och smeta sedan ut på bakpappersklädd plåt, låt stå 5 min.
5. Förgrädda botten i 10 minuter.
6. Ta ut och bred ut tomat, sedan hälften av den rivna mozzarellan, räkorna, musslorna, den skivade och den rivna mozzarellan och krydda med curry, basilika och oregano.
7. Grädda i ugnen på 225 grader tills pizzan fått fin färg och osten smält.

Den här pizzan hade jag med i veckomenyn till en kostrådgivningskund. Är du också intresserad av kostrådgivning?