Oxfilé image image
Hallå vänner,
Lill-lördag, och stackars mig som får äta oxfilé till middag. Jag hade tänkt bjuda familjen på friterade vaxbönor i söndags, men jag lyckades överhetta fritösen som slog av sig själv. Jag hittade en reset-knapp när de hade gått, så jag fick äta bönorna själv istället. Familjen fick ugnsrostade grönsaker och köpebea, och till efterrätt blev det tryffelkaka, min standardefterrätt tillsammans med chokladmousse.

Tryffelkaka

Ingredienser:
200 g choklad (70%)
200 g smör
sötning motsvarande 1 dl socker (jag använder sötströ)
1 tsk vaniljpulver
4 ägg, rumstempererade.

Gör så här:
Smält smör och choklad på låg värme. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver riktigt fluffigt.

Häll chokladsmeten i äggsmeten och blanda ordentligt. Fäst ett bakplåtspapper runt en 22 cm springformsbotten och fäst kanten på formen runt botten. Häll i smeten och grädda i 200 grader i c:a 10 minuter. Låt stå kallt några timmar innan servering.