Hej vänner,
Idag blir det fisk till middag, lax är ju himla gott, eller hur?
Ingredienser till 4 portioner
600 g laxfile
1 knippe färsk sparris
100 gram räkor med skal
1 liten purjolök
2 ägg
2 dl vispgrädde
Saft av 1/2 liten citron
1 dl riven ost
Salt och citronpeppar
Dill
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Bryt av de nedersta delen av sparrisen och koka den i lättsaltat vatten i 5 minuter.
3. Lägg sparrisen i botten på en ugnsfast form
4. Skär laxen i bitar och krydda med salt och citronpeppar
5. Lägg laxen på sparrisen
6. Skala räkorna och skär purjolöken i bitar. Lägg dem uppepå laxen. Pressa citronen över och lägg på dillen.
7. Vispa ihop ägg och grädde och häll över. Täck med ost och grädda i ugnen 15-20 minuter.
Jag provade att frysa denna till matlådor, men det blev inte alls gott, sparrisen blev alldeles trådig och inte alls god. Om du ska göra matlådor så byt ut sparris mot broccoli.
[…] Middag blev Räk och laxlåda. Ursprungligen är det sparris i, som var gott när den var nygjord, men när den har varit fryst […]
[…] balkong). Jag trodde att jag hittat en bit laxpaj, och blev jätteglad, men det visade sig vara en lax-och räklåda med sparris. Inte helt fel, men sparris blir inte rolig när den varit fryst och blir uppvärmd, i […]