Långlagad fläskkotlett

Fläskkotlett
Hej vänner,
Som jag tagit upp tidigare så har jag fokus på viktminskning just nu, men jag räknar inte och mäter, utan mitt fokus ligger på att inte fuska, dvs äta saker som inte är lchf.

Med det sagt så ser ni att det ligger lite morötter på tallriken. Jag vill vara tydlig med att det ofta anses att morötter inte är lchf för att

1. de växer under jord, och

2. de innehåller mer än 5% kolhydrater.

Morötter innehåller 9% kolhydrater, men jag väljer att äta dem ändå. Regler som finns är för att hjälpa alla nybörjare att veta hur man ska äta, och är man osäker är det bra att ha riktlinjer att hålla sig till. Samtidigt kan man inte stirra sig blind på regler och lyda blint, utan att tänka. Det är ju bättre att äta en morot än en Propud t ex, även om det slinker ned en sådan också ibland.

Om man gör livet så svårt att det inte går att leva så kommer du att ge upp och gå till McDonalds istället. Känn efter vad som känns rätt för dig, och följ dina egna regler. Om du älskar morötter, och äter ett kilo rivna morötter om dagen så får du ju i dig en massa kolhydrater, men en morot eller två i en gryta lyfter köttsmaken, och balanserar hela grytan.

Det ska vara gött att leva också! Och dessa fläskkotletter är väldigt goda.

Långlagade fläskkotletter med gräddsås

4 fläskkotletter
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
1 msk mörk balsamvinäger
1 msk tamarisoja
1 tärning mörk oxbuljong eller 2 msk konc. kalvfond
1,5 dl crème fraiche
1,5 dl vispgrädde
smör att steka i
Salt och peppar

Gör så här:
1.Bryn kotletterna på ganska hög värme i smör. Salta och peppra.
2.Lägg över i gryta.
3.Skala morötter och skär i mindre bitar. Skala lök och klyfta. Skala vitlöken. Lägg i grytan.
4.Häll upp med vatten så det knappt täcker. Lägg ner buljong, tamarisoja, balsamvinäger och kryddor.
5.Låt sjuda på svag värme i 2,5-3 timmar.
6.Ta upp kotletterna och grönsakerna och sila skyn.
7.Vispa ner crème fraiche i skyn och smaka av med salt och peppar om det behövs, jag tyckte det var salt nog ändå från sojan, buljongen och balsamvinägern.
8.Späd med grädden tills du får rätt smak.
9.Låt sjuda ihop så såsen tjocknar lite.

Innehåller reklamlänkar