Indisk kyckling

Indisk kyckling

Hej alla,

Jag älskar indisk mat, även om jag aldrig varit i Indien, så jag var tvungen att testa detta recept på indisk kyckling från lesscarbs. Det var verkligen jättesmaskigt, men nästa gång ska jag nog dra på lite mer med kryddorna.

Indisk kyckling

1 hel kyckling
2 lökar
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
1 msk paprikapulver (mild) (vill du hetta till det, ta stark, samt 1/2-1 färsk chili)
1-2 kanelstänger
6 kardemummakärnor (eller ca 1 tsk kardemumma)
5 dl vatten
250-300 g kokosgrädde/krämig kokosmjölk (du kan använda ca 2 dl grädde om du hellre vill)
Kokosolja/fett att steka
Salt och peppar

Tillbehör:
1 mindre blomkålshuvud

Gör så här:

1. Skär av den lilla svansen på kycklingen, salta, peppra och bryn den i kokosfettet på alla sidor i en tjockbottnad kastrull.

2. Dela löken i mindre bitar och lägg ner tillsammans med allt utom kokosgrädden.

3. Ge det ett uppkok utan lock, sänk sedan värmen och lägg på locket. Ös kycklingen några gånger. Den ska bli 82 grader intill benet, det tar ca 50 minuter. Jag brukar vända den efter ungefär halva tiden, inbillar mig att den blir jämnare stekt då.

4. När kycklingen är klar, lägg den i en djup tallrik/form och täck över med plastfolié.

5. Häll i kokosgrädden och låt såsen koka ner cirka 15 minuter.

6. Ta bort kanelstången och kardemummakärnorna och stavmixa sedan såsen slät. Jag lämnar kvar löken, du kan ta bort den om du vill och behöver i så fall inte mixa såsen.

7. Kör blomkålen i matberedare, eller riv på det grövsta på rivjärnet.

8. Stek i kokosfett några minuter, salta efter smak, det ska mer bli varmt än genomstekt