Kålrot
Gokväll kamrater,
Idag testade jag friterad kålrot igen. Jag har gjort pommes tidigare, men tyvärr så är det ju så att utan stärkelse så blir det inte frasigt, och lite trist är det ju med sladdriga pomme frites. Denna gång gjorde jag små kuber istället för att få lite större stekyta, och jag tyckte det blev bättre, så det kommer jag hålla mig till. Med frasigt är det inte. Det blev lite kylskåps/frysrens med vaxbönor, champinjoner och fetaoströra. Jag tog inget salt, eftersom fetaosten är salt i sig, men smaka dig fram.

Fetaoströra

200 gram fetaost
200 gram crème fraiche
1 klyfta vitlök
2 bitar soltorkade tomater
1/2 tsk torkad timjan
peppar

Börja med fetaoströran och ställ den i kylen.

Skala kålroten och skär i kuber. Stek fläskfilén, och lägg den på ett fat att vila lite medan du friterar kålroten eller vaxbönorna, och steker svampen.

Servera med fetaoströran.