Blomkålsmos chorizo

Hej vänner,

Visst är det härligt med sommar! Jag har haft väldigt mycket att göra på sistone, men lyckas få till några stunder då och då på balkongen. Så här års saknar jag en trädgård att gå ut i, men jag påminner mig själv om att jag slipper mördarsniglar, ogräsrensning och gräsklippning så känns det lite bättre. På vintern slipper jag skotta snö. Jag saknar dock grillningen. Visserligen har vi en gemensam grillplats i föreningen där jag bor, men den är alltid upptagen.

Jag försökte göra något som påminde om grillspetten som jag älskar, det gick sådär. Det blev gott ändå, bara inte så snyggt. Jag försökte linda bacon runt chorizo-bitarna, men jag hade för korta baconbitar, och de ramlade av.

Som tillbehör gjorde jag blomkålsmos, och testade att ha i en äggula för att få en fastare konsistens på moset, det blir lätt lite blaskigt. Det funkade ganska bra, konsistensen blev nog faktiskt lite fastare än vanligt. Gott var det i vilket fall som helst.

Blomkålsmos

1 st blomkålshuvud
2 msk vispgrädde
1/2 dl riven parmesan
1 äggula
2 msk färskost (t ex Philadelphia)
Salt och vitpeppar

Gör så här
Dela blomkålen och koka den tills den är mjuk, 10-15 minuter. Så här års finns det ofta sniglar i blomkålen, så det kan vara en god idé att skölja den först. Häll av vattnet och låt ånga av på låg värme i minst 5 minuter. Ju mer vätska som blir kvar, desto blaskigare blir moset. När blomkålen är torr, kör den i en matberedare till ett slätt mos, tillsätt vispgrädde, äggula och färskost. Smaka av med salt och peppar och riv sedan parmesanost över vid servering. Jag värmde moset i kastrullen en stund när det var klart eftersom det hunnit bli ganska kallt innan jag mixade, och jag dessutom tillsatte kalla ingredienser.
Enjoy!