Vitkålsgratäng
Middag igår blev vitkålsgratäng med falukorv. Receptet på gratängen fick jag från mytaste.

Vitkålsgratäng

Ingredienser:
1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal olek
Salt och peppar
Riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. Jag började med att steka kålen i omgångar. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg.

Vitkålsgratäng

3 Comments

Comments are closed.