Veckomeny vecka 13

Lax med Basilikasås

Hej vänner, här kommer en ny veckomeny för nästa vecka. Längtar ni efter solen? Den tittar fram då och då med en liten försmak om att våren är på väg, men i år tar den tid på sig. Det är svårt att tänka sig att det var vårdagjämning igår. Själv har jag redan deklarerat, så jag känner mig ganska nöjd med mig själv, tyvärr är det inte helt enkelt med eget företag. Dessutom fick jag ett ryck igår och började dra fram alla mina böcker för att rensa ut.

Jag har länge tänkt börja min KonMari-resa, och nu är jag på väg. Jag har fuskat lite redan. Egentligen ska man börja med kläder, men det blev böcker först. De svämmar över mitt hem, och jag inte vet var jag ska göra av dem. Jag har rivit fram alla mina böcker från alla skrymslen, och uppskattningsvis är det strax under 300 stycken, och då har jag inte räknat med kokböcker. Jag brukar läsa ungefär en bok per månad, så om jag bara läser böcker jag redan har, och aldrig några nya böcker, så kommer det ta ungefär 25 år.

Med tanke på att jag har ungefär 10 böcker om året att läsa i bokcirkeln också, så har jag att göra nästan tills jag är 100 år gammal, vilket jag i och för sig siktar på. Jag känner mig motiverad att göra mig av med några böcker. Mitt mål är att alla böcker jag sparar ska få plats i bokhyllan, vi får se hur det går.

Veckomeny vecka 13

Vegomåndag: Pannkakor med kantarellstuvning
Fisktisdag: Parmesanlax med basilikasås
Onsdag: Palsternackspommes med ädelrullader
Torsdag: Kycklingsallad
Fredag: Tacopaj

Godis: Salta mandlar
Du vet väl om att du kan få mitt nyhetsbrev i din inkorg varje torsdag, alldeles gratis? Fyll i dina uppgifter nedan och prenumerera nu:

Fyll i dina uppgifter nedan så får du veckomeny i din inkorg varje torsdag, alldeles gratis!