Veckomeny vecka 21

Eton mess

Hallå vänner,
Som jag berättat tidigare håller jag på med en utvidgning av mitt företag. Tack vare den jättekonkurrens som finns inom kostrådgivning kommer det inte längre att vara mitt fokus, men bloggen lever vidare. Ni kommer snart få se vart det bär av. Som en del kanske har läst har jag varit väldigt dålig på att följa mina egna råd och äta LCHF på sistone, det har blivit väldigt mycket fusk, och jag har svårt att hålla mig på banan. Häromdagen kollade jag mitt blodsocker 2 timmar efter frukost, och fick lite skrämselhicka. Det låg på 11,3, vilket är alldeles för högt. Jag ringde till vårdcentralen dagen efter och fick faktiskt komma och lämna prov direkt. Mitt fastesocker, alltså innan frukost, var helt normalt, och visade inga tecken på diabetes. Ingen fara alltså, men jag blev ändå lite mer motiverad att ta tag i kosten, så nu blir det andra bullar här hemma. Ibland är det bra att bli påmind om att sköta kost och motion, speciellt om man som jag har diabetes i släkten.

Nu på sommaren är det ganska lätt att ta till en sallad när inspirationen tryter tycker jag, men annars är mitt tips som vanligt att planera maten åtminstone några dagar framåt så man inte står där och glor in i kylskåpet och undrar vad man ska ha till middag. Hoppas ni hittar lite inspiration till er planering.

Ha det härligt i sommarvärmen!

Veckomeny vecka 21

Vegomåndag: Våfflor
Fisktisdag: Varmrökt lax med guacamole och gurka
Onsdag: Zucchinipasta med bacon och champinjoner
Torsdag: Kycklinggratäng
Fredag: Brysselkålsgratäng

Godis: Eton mess

Du har väl inte missat att du kan få mitt nyhetsbrev i din inkorg varje torsdag, alldeles gratis? Fyll i dina uppgifter nedan och prenumerera nu:

Fyll i dina uppgifter nedan så får du veckomeny i din inkorg varje torsdag, alldeles gratis!