Värmande soppa från frysen

Gulaschsoppa
Hej vänner,
Idag var kommunen här och inspekterade min livsmedelshantering för LCHF-shoppen, och det blev godkänt utan anmärkning (jag hade ju inte väntat mig något annat, men lite nervöst är det ju att bli inspekterad). Efter en promenad i friska luften blev det en värmande gulaschsoppa från frysen. När jag gjorde den här så gjorde jag dubbel sats, så nu har jag matlådor i frysen, bara att tina och värma när man inte har tid eller inspiration, eller såklart att ta med till jobbet till lunch. Den här kan jag verkligen rekommendera:

Gulaschsoppa

Ingredienser:

1 kg benfri högrev
4 gula lökar
6-8 klyftor vitlök
600 gram krossade tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
3 msk kycklingfond
1 tärning grönsaksbuljong
1,5 liter vatten
4 dl rödvin
4 msk tomatpuré
2 msk worcestershiresås
1 msk sambal oelek
1 msk stött kummin
3 msk paprikapulver
1 msk torkad timjan
2 msk torkad persilja
c:a 1 msk salt
c:a 2 tsk vitpeppar
4 lagerblad

Gör så här:

Skär köttet i små bitar, 1×1 cm. Skär lök och paprika i små tärningar och riv vitlöken. Bryn köttbitarna i en gryta. Tillsätt paprika, lök och vitlök. Krydda med salt, peppar, kummin, sambal oelek, paprikapulver och tomatpuré. När kryddorna fräst några minuter häller du i tomatkross, buljong, vatten, vin, Worcestershiresås, örter och lagerblad.

Koka upp och låt puttra på låg värme i 2-3 timmar tills köttet är mört. Rör då och då och späd med vatten om det behövs. Smaka av med mer kryddor om du vill, och servera sedan med crème fraiche. Tänk på att inte börja för sent, min soppa tog nog drygt 3 timmar innan köttet var mört, men jag hade ju lite för stora bitar.

Receptet kommer från Birgitta HöglundEn reaktion på ”Värmande soppa från frysen

  1. Britt-Marie skriver:

    Ser jättegott ut! Ska jag göra en dag i nästa vecka…..som du skriver= bra att ha i frysen!

Kommentarer är stängda.