Vaniljglass och vårkänslor

Vaniljglass

Hallå vänner! Jag tror inte att jag är ensam om att få vårkänslor när solen skiner, och eftersom jag älskar glass, och hade grädde som gått ut i kylen fick det bli detta idag. Det enklaste när man gör glass är att använda en glassmaskin, men om du inte har någon kan du istället frysa glassen i minst 4 timmar, och röra om en gång i halvtimmen. Ett annat tips är att göra smeten dagen innan och ställa den i kylen över natten, men jag brukar inte ha det tålamodet.

Vaniljglass

4 äggulor
4 dl vispgrädde
4 msk sukrin melis (eller annan sötning)
1 vaniljstång (eller annan smaksättning)

Gör så här:

Äggen bör vara kylskåpskalla. Vispa äggulor och sukrin melis fluffigt. Vispa grädden separat, inte för hårt. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt ”skrapet” till grädden. Vänd ihop grädde och äggulor, och häll i glassmaskinen. Kör tills det blir glass ( i min maskin 30-40 minuter). Ät och njut.