Hej vänner

Våffeldagen är här, och varför inte utnyttja en bra ursäkt att äta våfflor. Jag har tidigare lagt upp ett recept här på frasvåfflor som blir frasiga för att vara lchf. Jag provade med att ha i en tesked sötströ för att lyfta smaken, eftersom jag brukar ha det i pannkakor, och det blev gott, men såklart ingen nödvändighet om man inte vill använda sötningsmedel. Jag provade också att använda kolsyrat vatten, och jag tror faktiskt att det blev en gnutta frasigare.

I de flesta recept på våfflor ingår grädde eller mjölk, så jag provade att vispa upp 1,5 dl grädde och vände ned i smeten, men den bara tung och kompakt. Om man hoppar över grädden och tar kokosolja istället för smör blir de ju dessutom laktosfria och mejerifria.

Här är det nya receptet, c:a 3 st

Frasvåfflor lchf

1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 dl vatten
30 g kokosolja eller smör ( jag tog hälften av varje)
2 ägg
Smör till järnet

Gör så här:
Smält fettet
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ned vattnet.
Vispa ned ägg och det smälta fettet.

Grädda i våffeljärn