Tryffelkaka

Tryffelkaka

Idag har jag har gjort tryffelkaka från Åse Falkman Fredrikssons bok Viktminskning med lchf. I eftermiddag ska jag på kalas, och det kan ju vara lite lurigt hur man ska hantera det, men i det här fallet är det familjen som bjuder, så jag tar med mig matlåda. De vet att jag undviker kolhydrater.

Den här kakan går alltid hem, även hos icke-lchfare.

Det här inlägget innehåller reklamlänk till Bodystore

Tryffelkaka:

200 g choklad 70 %
200 g smör
1 dl sötströ (eller annan sötning)
1 tsk vaniljpulver
4 ägg

Gör så här:
1. Smält smör och choklad på låg värme
2. Vispa ägg, sötning och vanilj riktigt fluffigt.
3. Häll chokladsmeten i äggsmeten och blanda ordentligt.
4. Fäst ett bakpapper runt en springformsbotten och fäst formens ring runt botten
5. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i ca 10 minuter. Låt stå kallt några timmar, gärna över natten, innan servering.