Till middagen igår provade jag tortilla chips från under vårt tak, och det kommer jag definitivt att göra om.

Jag började med att göra kryddan:

1 tsk havssalt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar

Övriga ingredienser:
5 dl mandelmjöl
2 äggvitor

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Mät upp mandelmjölet i en stor bunke
  • Separera äggen och häll vitorna över mandelmjölet
  • Tillsätt saltet och de övriga kryddorna
  • Vispa med elvispen till en deg använd handkraft på slutet och forma degen till en boll
  • Dela degen på mitten, räcker till två plåtar
  • Kavla ut degen, en del åt gången mellan två bakplåtspapper, tunt, tunt
  • Dra bort det översta bakplåtspappret
  • Skär med en kniv ut mönstret på tortilla chipsen så att det går lätt att dela dem när det är färdiggräddade
  • Grädda chipsen i övre delen av ugnen i 10-15 minuter (beroende på tjocklek) chipsen ska bli något gyllenbruna
  • Ta ut och bryt isär dem och låt de svalna på galler

Eftersom jag inte hade tillräckligt med mandelmjöl hemma gjorde jag en halv sats, det gick jättebra. Jag testade sedan att gratinera de färdiga chipsen med ost, men det blev inte bra, chipsen blev mjuka.