The bröd med äppelcidervinäger

The bröd
Hej vänner,
Jag har ju tidigare bakat Maria Emmerichs berömda bröd i ett par varianter. Det här brödet blir väldigt “brödigt” i konsistensen, och inte lika kompakt som de flesta andra lchf-bröd. I originalreceptet är det äppelcidervinäger, så jag tänkte jag skulle testa det. Jag måste ärligt säga att jag kände ingen skillnad, det smakade likadant som utan, men det var i och för sig länge sedan jag gjorde detta bröd.

The bröd

Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
3 äggvitor
2,5 dl kokande vatten

2 tsk äppelcidervinäger

Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Blanda i äggvitor, vinäger och vatten
4. Kör snabbt ihop smeten med en elvisp
5. Forma 4-6 ganska platta bullar på en plåt med bakplåtspapper
6. Grädda i 45-50 minuter.