Tacos

Fredag är ju tacos, även om man äter LCHF. Här är min variant

Tortilla, Nachos, Ostchips, guacamole, köttfärs stekt i tacokrydda, tomat, sallad, rödlöd, riven ost, gurka, och tacosås. Jag brukar oftast köpa färdig, den innehåller 5,5% kh, och man äter ju ganska lite.

Vill du göra egen kommer recept längre ned på sidan.

Guacamole är försvinnande gott till allt möjligt, t ex som dig till frökex.

Guacamole

Guacamole
1 avokado
2 msk gräddfil
1 klyfta vitlök
1 tsk sambal oelek
1 klyfta lime eller citron
Svartpeppar och salt

Tacosås

1 burk tomatkross
1/2 gul lök
1 klyfta pressad vitlök
2 tsk sambal oelek

1 tsk vinäger
1 tsk salt
Olja

Hacka lök och fräs mjuk tillsammans med vitlök i olja på medelstark värme. Lägg i övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter. Sila bort överflödig vätska.  

Taco-krydda hittar du här från mitt inlägg i september.

Ostchips

Lägg små högar med ost på en plåt och smält i ugnen på 175 grader. Passa så den inte blir bränd, det tar inte mer än ett par minuter.

NachosTortillachip/Nachos

5 dl mandelmjöl
2 äggvitor
1,5 msk tacokrydda

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Mät upp mandelmjölet i en stor bunke
  • Separera äggen och häll vitorna över mandelmjölet
  • Tillsätt saltet och de övriga kryddorna
  • Vispa med elvispen till en deg använd handkraft på slutet och forma degen till en boll
  • Dela degen på mitten, räcker till två plåtar
  • Kavla ut degen, en del åt gången mellan två bakplåtspapper, tunt, tunt
  • Dra bort det översta bakplåtspappret
  • Skär med en kniv ut mönstret på tortilla chipsen så att det går lätt att dela dem när det är färdiggräddade
  • Grädda chipsen i övre delen av ugnen i 10-15 minuter (beroende på tjocklek) chipsen ska bli något gyllenbruna
  • Ta ut och bryt isär dem och låt de svalna på galler

Tortilla

1 tortillabröd:

1 ägg
1 msk grädde
0,5 msk vatten
1 msk fiberhusk
smör att steka i

Smält smör i en stekpanna innan du gör smeten, för att inte fiberhusken ska hinna svälla. Vispa ihop alla ingredienser ordentligt, fiberhusken vill gärna klumpa sig. Häll smeten i den varma stekpannan. Häll ut tortillan i hela pannan så den blir så tunn som möjligt. Vänd den och stek färdigt, den ska inte få för mycket färg.



7 Comments

  1. […] champinjoner vid 11-snåret, och sedan middag runt 15 – 16. Här är min vecka: Torsdag: Tacos Fredag : Grillad kyckling med zucchinisallad (blanda i skuren zucchini i guacamole) Lördag: Ost- […]

  2. […] Lämna ett svar Äntligen fredag! Visst är det skönt med fredag, hela helgen ligger framför dig. Nu när det börjar bli lite ruskigt ute får man krypa in under en filt i soffan, tända lite ljus och mysa framför TV:n med lite tacos. […]

  3. […] vänner, Idag är det tisdag, så då måste det ju vara taco time 🙂 skoja bara, jag vet att jag är lite tjatig, men jag bara älskar tacos. Dock är det inte […]

  4. […] Hej svejs, Att vara egen företagare har många fördelar, för det mesta kan jag bestämma vad jag ska göra, och inte, men det finns vissa saker man måste göra. Bokföring! Då och då måste man göra det, vare sig man vill eller inte. Jag har läst ekonomi både på gymnasie och högskola, och jobbat på bank, så jag borde kunna detta, men icke. Jag tycker det är så tråkigt, antagligen för att jag tycker det är svårt, så jag hittar på alla möjliga ursäkter för att slippa. Resultatet blir såklart en stor hög som ska redovisas, och ännu tråkigare! Så, nu har jag gnällt klart, och tröstar mig med tacos på en onsdag. Idag köpte jag billig romansallad, så den fick bli ”skal”. Mina taco-recept hittar du här. […]

Comments are closed.