Tacopaj

Tacopaj

Fredag, tacos, yes!
Idag gjorde jag en tacopaj, jag tycker det är ett jättebra sätt att slippa problemet med vilket bröd man ska ha, det kommer ju redan klart i pajdegen. Tillbehören gör man ju som vanligt hur man vill med, jag tog gurka, tomat, sallad, rödlök, riven ost och guacamole.

Börja med pajskalet

Pajdeg

3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Blanda ned övriga ingredienser och kör till en deg.
Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader
Tryck ut degen i en pajform
Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 8 minuter tills det får lite färg.

Fyllning
500 gram blandfärs
1,5 dl tacosås
1 msk tacokrydda (eller efter smak)
1 dl vatten
2 dl ost
1 klyfta vitlök

Medan botten står i ugnen, börja med fyllningen.
Bryn köttfärsen i lite olja.
Blanda ned tacokrydda och vatten, och låt puttra ihop, 5 – 10 minuter.

Tag ut pajen ur ugnen och höj värmen till 225 grader.
När färsen är klar, blanda ned tacosås och lägg fyllningen i pajformen. Toppa med ost, och gratinera i ugnen tills osten fått färg, c:a 20 minuter.



Kommentarer

Ett svar till ”Tacopaj”

  1. […] Receptet på tacopajen hittar du här. […]