Smal till midsommar – halvvägs

Bröd

Hallå,
Idag blev det rostat bröd till frukost. Tyvärr har jag inte hittat något bröd som ger en frasig yta när man rostar, men detta är ganska gott ändå. Receptet kommer från 56kilo.

Formfranska

Ingredienser:

4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 g smör
5 dl fet yoghurt (jag använde turkisk)

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna, Vispa äggen pösiga (tur jag har en hushållsassistent). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla 10 minuter.

Smörj en form och klä med bakpapper. Ett tips: om du knycklar ihop bakplåtspappret till en liten boll och sköljer snabbt i kallt vatten blir det mycket lättare att hantera. Klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 50 minuter (innertemp 90 grader). Känn efter med en sticka om den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

 

Idag är jag halvvägs in i midsommarprojektet.

Dagens vikt: 83,5. Målet var 82,6, alltså missade jag med 0,9 kilo, men jag är ganska nöjd ändå. Jag håller ändå fast vid mitt mål, 6 kilo på 8 veckor är ju ingen orimlig siffra.

Fas 3

Mål: 80,5 kilo, -3 kilo

Startvikt: 83,5 kilo

Kosten: Normal LCHF + 16:8