FrökexIdag bakar jag sesamkex. Jag tycker det är väldigt gott och borde gå att göra lchf. Dagens recept kommer från MedMera, jag har bara ändrat saltet lite, och tog 2 dl vita sesamfrön eftersom det var det jag fick tag på i påse. Jag hittade blå i burk, men jag tror inte ens hela burken ger en dl som var i originalreceptet. Utseendemässigt blir det lite blandade färger i alla fall, eftersom linfröna är bruna. Det var väldigt enkla att göra, 30 minuter av 45 var vilotid.

Frökex
TID 45 min + 2 timmar i ugnen
UGN: 125 grader, 100 grader

EN PLÅT
2 dl krossade linfrön
2 dl sesamfrön
2 tsk himalaya-salt
2,5 dl kokande vatten
1 äggvita

Gör så här:
1. Häll alla frön och salt i en bunke.
Häll på kokande vatten och låt dra i 30 minuter

2. Sätt ugnen på 125 grader
Rör ned äggvitan.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 1 timme.
Ta ut och skär kexen i den storlek du vill ha dem.

3. Sänk värmen till 100 grader.
Grädda ytterligare en timme.
Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.

4. Låt plåten stå kvar i ugnen med luckan lite öppen till kexen har svalnat.