Nu är det jul igen… nä vars. ICA hade tjocka revbensspjäll för 29:- kilot så jag ville gärna prova, och det hur gott som helst, köttet smälte i munnen, även om det tog en stund på spisen. Man kan ju göra annat under tiden. När jag tog upp köttet och skulle skära det ramlade dock benen bort, men det gjorde ingenting.
Revbensspjäll
Ingredienser
1 kg revbensspjäll
1 gul lök
1 morot
4 klyftor vitlök
Salt/peppar
Glaze
1/2 dl tamarisoja
2 msk sukrin gold
4 droppar tabascosås
4 klyftor vitlök
2 msk olja
Gör så här:
1. Lägg köttet i en kastrull tillsammans med grönsaker
2. Koka tills köttet lossar från benet, min bit på 800 g tog drygt en timme
3. Ta upp köttet och dela det.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Blanda ingredienserna till glazen, och pensla på köttet
6. Kör i ugnen c:a 30 minuter, pensla dem igen efter halva tiden.
När det är säsong går det säkert jättebra att grilla på grillen efter att du har kokt dem.
Coleslaw passar jättebra till.