Pannkakor och viktutmaningen

Pannkakor
Hej vänner,
Igår blev det en favorit i repris, pannkakor med kantarellstuvning. Jag inser att jag är lite tjatig med denna rätt, men det är ju så gott. Förra gången gjorde jag crepes, men jag tyckte det var lite overkill, osten tillförde inte så mycket, så igår körde jag den gamla vanliga varianten.

Pannkaka

c:a 4 stycken
2 ägg
1 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl vatten
1 msk fiberhusk
2 tsk sukrin
1 tsk salt

Vispa ihop alla ingredienser, och stek i mycket smör. Ha lite lägre värme än med vanliga pannkakor, och gör dem lite mindre, så håller de ihop.

Om smeten blir för tjock mot slutet kan man späda med lite extra grädde.

Kantarellstuvning:

1 burk kantareller
0,5 charlottenlök
Vispgrädde
Salt och peppar

Häll av vattnet från svampen och stek dem i smör. Finhacka charlottenlök och tillsätt i pannan. Häll på grädde lite i taget tills den har kokat in och du får en lagom konsistens på stuvningen. Salta och peppra. Om man vill kan man ha i en halv tesked kantarellfond.

Fas 1 – fyra veckor

Resultat för vecka 2

Väga mig 1 gång /vecka – check
Gymmet 2 ggr/vecka – blev ingen gång
promenad 3 ggr/vecka, minst 30 minuter. – blev bara 2 ggr
Kosten: 1 fastedag

Mål: 85,1 kilo, -2,5 kilo

Startvikt: 87,6 kilo
Vikt vecka 1: 86,6
Vikt vecka 2: 86,1

Kosten: Normal LCHF + 5:2

Håll utkik imorgon, då blir det tävling!

Det här inlägget innehåller sponsrade länkar

2 reaktioner på ”Pannkakor och viktutmaningen

    • lottamat skriver:

      Tack! Nej, faktiskt inte alls. Jag äter i stort sett som jag brukar, bara mindre bakning och efterrätter. På fastedagarna håller jag mig så länge som möjligt innan jag äter frukost, och så länge som möjligt innan jag äter middag, och det funkar bra.

Kommentarer är stängda.