Pannkaka
Godkväll,
Idag blev det mumsig pannkaka till middag, det passar ju bra på en torsdag. Till det blev det lite turkisk yoghurt och blåbär från frysen. I vanliga fall är jag inte jätteförtjust i substitut, men jag tycker faktiskt att dessa pannkakor smakar nästan som vanliga. Eller så är det jag som har ändrat smaklökar. Jag rekommenderar er i alla fall att prova.

Smeten tjocknar efter en stund, så jag rekommenderar er inte att göra dubbel sats, stek i så fall pannkakorna först, och gör sedan en ny sats.

Bästa pannkakan

– 1 stor portion

2 ägg
1 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl vatten
1 msk fiberhusk
2 tsk sukrin
1 tsk salt

Vispa ihop alla ingredienser, och stek i mycket smör. Ha lite lägre värme än med vanliga pannkakor, och gör dem lite mindre, så håller de ihop.

Om smeten blir för tjock mot slutet (det brukar den alltid bli när jag gör) kan man späda med lite extra grädde eller mjölk.

Detta inlägg innehåller reklamlänkar