Min pappa gör ofta oxrullader vid lite festligare tillfällen, så jag tänkte att jag skulle testa. Jag fick tag på ekologisk lövbiff, men tunt skivat kött av inner- eller ytterlår går bra.

Oxrullader

4 portioner
Ingredienser
600 g lövbiff
1 paket bacon (140g)
1 rödlök
2 saltgurkor
2 msk tomatpuré (eller dijonsenap)
tandpetare
1 köttbuljongtärning
1 msk smör
3 dl grädde
salt och peppar

Gör så här:
1 Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Salta och peppra. Vänd biffarna så kryddningen kommer utåt.
2. Bred på tomatpuré, och lägg på bacon, smala skivor av saltgurka och smala klyftor av lök.
3. Rulla ihop, och bryn rulladerna i smöret och lägg dem i en gryta. Häll på vatten så det precis täcker och tillsätt buljongen.
4. Koka rulladerna sakta under lock 30-45 minuter tills tandpetarna lossnar från köttet.
5. Ta upp rulladerna och håll dem varma under folie
6. Koka ihop buljongen under 5 minuter. Tillsätt grädde och koka ihop, minst 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
7. Lägg i rulladerna och koka upp.



2 Comments

  1. Ska rulladerna rullas ihop efter punkt 2? Ska baconet vara invändigt?

    1. Ja, baconet läggs på, och sedan rullar man ihop, så alla ingredienser hamnar inuti.

Comments are closed.