ostbröd
Hej,
I morse blev det 56kilos ostbröd till frukost. Jag gjorde ett par lite större för att ha till tacos eller pitabröd framöver, så det blev bara sju stycken. Jag återkommer med resultatet när jag har testat. När jag smakade dem nybakade tyckte jag att de smakade lite mycket ägg, men dagen efter var de riktigt goda.

Ingredienser

4 ägg

100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)

1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)

2 tsk bakpulver

2 msk chiafrön

5 dl riven ost (Jag hade en blandning av gräddost och cheddar)

Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
  4. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.

Per bröd: 155 kcal, 9.2 g protein, 1.4 g kolhydrater, 11.6 g fett

Receptet kommer från 56kilo

IMG_0278-0.JPG

 

3 Comments

  1. Har du hittat något lchf-bröd som är riktigt gott och inte smakar för mycket ägg? Smaken är som baken, jag vet men just äggsmaken gör att brödet kvittar för mig.

    1. Marias lchf-bröd, även kallat the bröd på Facebook. Väldigt luftigt och smakar inte ägg.

Comments are closed.