Pasta
Hej vänner,
Idag testade jag en ny pasta utan kolhydrater. Den heter spagetti, men jag tycker den är mer som nudlar, men gott var det i alla fall. Själva pastan smakar i stort sett ingenting, men den tar ju smak av såsen. Den här pastan innehåller konjaksrot, precis som shirataki-nudlar, och havrefiber. Fibrerna är utvunna ur havre, så den är ändå fri från både gluten och kolhydrater, och jag tycker den här har lite fastare konsistens än shirataki-nudlar.

Pastasås med kyckling och champinjoner

2 kycklingfiléer, c:a 300 gram
150 gram svamp, jag hade skogschampinjoner
1-2 klyftor vitlök
1/2 tsk rosmarin
1 tsk timjan
3 dl vispgrädde
ev 1 dl vitt vin
1-2 buljongtärningar. Jag använde 2 av mina hemkokta grönsaksbuljongtärningar, men om du har en mer koncentrerad buljong blir det nog lagom med en. Vill du göra egen hittar du receptet här.
Smör att steka i
salt och peppar
1 paket pasta till servering
Riven parmesanost, också till servering

Gör så här:

Börja med att smörsteka svampen i skivor eller mindre bitar och lägg den åt sidan.
Dela kycklingen i mindre bitar om du har hela filéer.
Salta och peppra kycklingen och bryn den i stekpannan.
Ha i vitlök, hackad eller pressad, övriga kryddor, buljong och vispgrädde. Ha även i vinet om du vill ha det. Låt såsen och kycklingen puttra en stund medan du kokar pastan, det går väldigt fort. Se till att skölja pastan innan du tillagar den. Om du vill kan du säkert lägga i den och låta koka med några minuter i såsen istället.
Ha i svampen på slutet, och servera med färskriven parmesanost på toppen.