Hej vänner,

Idag är det en riktigt gråtrist dag här i Norrköping, en så’n dag man bara känner för att stå i köket. Idag testade jag en riktig latmanskaka. Den blev riktigt saftig, men lite besk i smaken, kan bero på kvaliteten på nötterna. Jag har haft en på hasselnötsmjöl i skåpet som jag för länge sedan glömt varför jag köpte, så jag tänkte jag skulle testa. För att vara extra lat använde jag äggvitor i tetrapack, och det sa bara svisch så var det färdigvispat.

Nötkakor

14 stycken

Ingredienser:
150 gram hasselnötsmjöl (eller 3 dl hasselnötskärnor)
1 dl äggvita (3 äggvitor)
2,5 msk Sötströ

Garnering
14-20 hasselnötskärnor

Om du har hela nötter börjar du med att mala dem i en mandelkvarn.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd de malda hasselnötterna och sötningen.
Klicka ut 15-20 kakor på bakplåtspapperklädd plåt.
Stick ner en hasselnöt i varje kaka.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 min.



2 Comments

  1. […] av Leila Lindholm, så jag tänkte att jag gör en snabbvariant, och lchf såklart. Jag tog nötkakorna som jag bakade häromdagen, vispade grädde med lite vaniljpulver i och toppade med bär. Jag […]

Comments are closed.