Morotssoppa med frukostfrallor LCHF

morotssoppa frallaDagens lunch blev morotssoppa, en av mina favoriter. Jag provade också Åses frallor, helt ok för att vara lchf-bröd. Jag har inte hittat något som jag tycker är en bra ersättning för bröd, så det blir Finn Crisp eller Flatbröd för min del, tyvärr. På senare tid har dock Flatbröd blivit svårt att få tag i av någon anledning, men det är bara bra, då äter jag mindre.

Åses frallor (4-6 st)

1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt
Om degen blir för fast kan du tillsätta 3 msk vatten eller mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett
1 msk chiafrön (valfritt)
svarta vallmofrön + uppvispat ägg att pensla med

Gör så här:

1. Vispa äggen fluffiga
2. Vispa ned youghurt och det smälta fettet.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner
4. Sätt ugnen på 200 grader
5. Låt allt stå och svälla minst 5 minuter
6. Rulla försiktigt till bullar med blöta händer och lägg på ett bakplåtspapper.
7. Pensla med ägg och strö över vallmofrön.
8. Grädda mitt i ugnen c:a 15 minuter.

Receptet på frallorna kommer från 56kilo