Hej vänner,
Idag är min sista dag i strikta veckan, och jag sparade in lite kolhydrater på lunchen så jag skulle kunna äta en av mina absoluta favoriter – medelhavsbiffar. Jag fick tweeka till receptet lite för hamna inom 8 kh, men det gick. Jag tog bara 50 gram zucchini till, istället för en normal portion på 100 gram, tog 1 vitlöksklyfta istället för 2, 2 msk soltorkade tomater istället för 3, och hoppade över kalvfonden. Fetaosten drog jag ned från 100 gram till 75 gram.

Ärligt talat blev det lika gott som vanligt, men jag hade gärna tagit lite mer zucchini.

Dag 7 – sista dagen
09:30 Frukost
2 ägg
20 g ost
10 g Bregott

14:00 Lunch – Ostomelett med salami och brie. Jag stekte salamin lite i en torr stekpanna så den blev lite krispig. mumsigt. Idag tog jag vatten istället för grädde i omeletten.

18:30 – Middag

Medelhavsbiffar – lite striktare

4 portioner

500 g nötfärs
75 g smulad fetaost
1/2 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1/2 dl vispgrädde

100 g färskost
3 dl vispgrädde
2 msk strimlad färsk basilika
2 msk finhackade soltorkade tomater
2 finhackade charlottenlökar

200 g zucchini

Gör så här:

Hacka basilikan. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör. Ta upp biffarna och lägg dem på ett fat. Stek den finhackade charlottenlöken, häll i övriga ingredienser till såsen och låt den koka upp. Lägg tillbaka biffarna igen och låt allt sjuda i c:a 1 minut under lock.

Mätt och belåten!

Dagens intag: Protein 73, Fett 97, Kolhydrater 9