Medelhavsbiffar

Det här är en av mina favoriter, ursprunget kommer från 56kilo (vilken överraskning va?) men jag har ändrat lite som vanligt.

Medelhavsbiffar

4 portioner

ingredienser

500 g nötfärs
100 g smulad fetaost
1/2 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk kalvfond

Sås:

100 g färskost
3 dl vispgrädde
salt och peppar
2 msk strimlad färsk basilika
3 msk finhackade soltorkade tomater
1 msk kalvfond
2 finhackade charlottenlökar

Gör så här:

Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör. Ta upp biffarna occh lägg dem på ett fat. Stek den finhackade charlottenlöken, häll i övriga ingredienser till såsen och låt den koka upp. Lägg tillbaka biffarna igen och låt allt sjuda i c:a 1 minut under lock.



2 Comments

  1. […] zucchini i guacamole) Lördag: Ost- och skinkpaj Söndag: Pannkakor med svampstuvning Måndag: Medelhavsbiffar med rotsakspytt Tisdag: Blomkålsgratäng med bacon Onsdag: Vitkålsmos med ugnsbakad […]

  2. […] jag 49 år. Väldigt trevligt att ha familjen på besök, jag bjöd på en av mina favoriträtter, medelhavsbiffar med ugnsrostade grönsaker, så idag har jag smaskiga rester att njuta av. Till efterrätt blev det […]

Comments are closed.