mascarponeglass

Hej vänner,
Solen fortsätter att lysa, och det krävde ju liksom en glass. Jag har haft en tanke länge att testa med Mascarpone i glassen, så jag testade ett recept från boken LCHF vardagskokbok.

Om du gör glass när det är så här varmt så är ett tips att kyla både smeten och bunken innan, annars kan det vara svårt att få till glassen, den smälter innan den blir klar. Den här glassen blev väldigt krämig och god, men lite mesig, den kräver lite tillbehör eller smaksättning tycker jag. Jämfört med bara ägg och grädde blev denna mildare i smaken, men det kan bero på att jag hade lite mindre sötning än jag brukar. Det var inte helt lätt att få osten att blanda sig med smeten, så man fick jobba lite för att få ihop den.

Tänk på att hemgjord glass smälter väldigt snabbt i värmen, så ställ gärna in den en stund i frysen när den gått klart, om du kan hålla dig.

Mascarponeglass

3 portioner
2 ägg
1 äggula
1 msk sötning, jag tog hälften var av sötströ och Sukrin
1 tsk vaniljpulver
250 gram mascarpone (en burk)
2 dl vispgrädde

Vispa ägg, äggula, sötning och vaniljpulver fluffigt. Rör ned mascarpone och vispa ihop. Vispa grädden och rör ned i smeten. Häll i glassmaskin och kör i 25 minuter.



2 Comments

Comments are closed.