Marias LCHF-bröd

lchf-bröd

Ett nytt lchf-bröd har cirkulerat på Facebook de senaste dagarna, och jag var ju såklart också tvungen att testa. Ibland blir man ju väldigt sugen på bröd, men de lchf-recept jag provat tidigare ger ett väldigt kompakt bröd. Det finns två varianter (minst) i omlopp, jag börjar att testa det som jag tror är originalreceptet utan pofiber. De ser väldigt “bulliga” ut, jag ska göra dem plattare nästa gång. Efter att jag hade satt in dem i ugnen stekte jag ett ägg och stängde på ren reflex av ugnen när jag var klar. När äggklockan ringde efter 45 minuter såg de såklart likadana ut som när jag satte in dem, men jag satte på ugnen igen, och efter ytterligare 45 minuter ser de i alla fall bra ut.

Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
3 äggvitor
2,5 dl kokande vatten.

Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Blanda i äggvitor och vatten
4. Kör snabbt ihop smeten med en elvisp
5. Forma 4-6 ganska platta bullar på en plåt med bakplåtspapper
6. Grädda i 45-50 minuter.

4 reaktioner på ”Marias LCHF-bröd

  1. Pingback: Bröd | Lottamat

Kommentarer är stängda.