Hej vänner,
Häromdagen fick jag några äggvitor över när jag gjorde limepajen, och jag googlade runt lite för att kolla om folk hade gjort, och den enda jag hittade skrev att det var äckligt, men detta var jättegott tyckte jag. Smakade som vanliga maränger, jag kanske har vant mig vid smaken av sötströ, men jag är helnöjd.

Maränger

3 äggvitor
3 msk sötströ

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och socker till ett styvt skum. Klicka ut 8 maränger på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 45 – 60 minuter. Om du vill ha torra maränger, sänk värmen till 50 grader och torka dem i en timme.

2 Comments

  1. […] kräftskiva? Jag tog med mig västerbottenpaj med kantarellstuvning, och till efterrätt blev det maränger med hallon och grädde. När man gör stuvning och såser med bara grädde är det väldigt lätt […]

Comments are closed.