palsternacka-ädelrulader

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

Visst blir man glad när man lagar något nytt och det blir supergott! Dagens middag blev ädelrulader och palsternackspommes från boken Matkärlek av Anne Aobadia, jag har skrivit lite mer om boken här.

Palsternackspommes

4-6 portioner

800 g palsternacka
1-2 msk olja
Salt o peppar

Gör så här:
1. Skala palsternackorna, skär bort den grövsta delen och dela dem i pommes-storlek.
2. Lägg i en smord form eller ugnsplåt med bakpapper. Ringla över olja, salta och peppra.
3. Baka i ugn på 225-250 grader tills klyftorna fått fin färg, 15-20 minuter.

Ädelrulader

4 portioner

100 ädelost (jag tog kvibille ädel)
2 dl créme fraiche
600 g lövbiff
Salt och peppar
2 msk smör
Tandpetare

Gör så här:
1. Smula ned osten i en kastrull och smält  på svag värme. När osten smält färdigt tillsätter du 1/2 dl créme fraiche och låter röran sjuda en stund.

2. Lägg lövbiffsskivorna på en skärbräda. Salta och peppra och bred på hälften av den smälta osten, rulla ihop och fäst med en tandpetare.

3. Bryn ruladerna så de får lite färg. Tillsätt resten av osten och créme fraiche och sänk värmen. Lät puttra några minuter.

4. Smaka av och servera med palsternackspommes eller ugnsrostade grönsaker.

Jag hade 250 g lövbiff hemma, men följde ändå receptet för ädelost-röran. Det blev lagom mycket sås tyckte jag, så till 600 g blir det nog lite snålt med sås. Så gott!

Boken finns t ex på Bokus, Adlibris eller cdon.



5 Comments

  1. […] för Sveriges mästerkock. Ni tittar väl för att se om Anne Aobadia , författare till ”Matkärlek” och redaktör för sajten LCHFfamiljen kommer att kvalificera […]

  2. […] ska man röra. Jag använde ändå en elvisp. Läs hela min recension av boken under rubriken Ljuvlig palsternacka och ädelrulader. Idag åt jag Lindahls kvarg med hallonsmak till. 2 – 3 portioner 4 ägg 250 g keso 2 msk […]

  3. […] gratulerar vi såklart Anne Aobadia, författare till Matkärlek, som gick vidare i Sveriges mästerkock igår, Grattis! Ikväll går nästa avsnitt, vi följer […]

  4. […] Kesoplättar är en klassiker inom LCHF. Denna gång valde jag ett recept från boken Matkärlek av Anne Aobadia. En skillnad mellan olika kesoplättar är om man ska mixa smeten eller bara röra ihop. I detta recept ska man röra. Jag använde ändå en elvisp. Vill du läsa vad jag tyckte om boken har jag skrivit en recension under rubriken Ljuvliga palsternackspommes och ädelrulader. […]

  5. […] att det var den bästa LCHF-boken hittills, så jag var ju tvungen att köpa den. Jag har provat ljuvliga ädelrulader med palsternackspommes och det lutar nästan åt att han har rätt. Boken är en fröjd att bläddra i med sina vackra […]

Comments are closed.