LCHF 2.0 bokrecension

Lchf 20
Hej vänner,
Anna Hallén och Åse Falkman Fredriksson har slagit sig ihop ihop och skrivit en bok, lchf 2.0. 2.0 avser nästa generation av lchf, utan gluten, mejerier och soja.

Så här står det i beskrivningen:

“Bättre och hälsosammare LCHF LCHF 2.0 är den nya uppgraderade versionen helt utan mejerivaror, gluten och soja. Ett ännu sundare och naturligare val som innehåller alla näringsämnen din kropp behöver. Här finns alla fakta om vad som händer när du utesluter gluten och mejerivaror och var du hittar de vitaminer, mineraler och antioxidanter som får dig att må som allra bäst.”

Boken inleds med 57 sidor fakta om gluten, mejerier och näringslära, samt nollning och periodisk fasta. Ganska mastigt att ta till sig, men om man verkligen vill grotta ned sig i vetenskapen får man mycket matnyttigt att bita i.

Åses recept ser som vanligt väldigt smaskiga ut, men med frukt, honung och rotfrukter, men utan mejerier, så skulle jag nog vilja kalla det för paleo, och inte en ny version av lchf.

Även om det kommer lite tips för viktminskning skulle jag ändå vilja säga att den som äter för hälsa har mer nytta av denna bok än den som vill gå ned i vikt. Recepten är inte märkta med hur mycket kolhydrater de innehåller, utan bara med en symbol som anger om det är för den som äter för viktminskning eller inte. Eftersom man ju inte äter alla sina måltider från denna bok blir det lite svårt att veta hur man ska äta resten av dagen. Om man inte vill räkna och mäta finns en beskrivning av handmodellen som man kan använda för att avgöra hur mycket man ska äta, men jag tycker det är ett trubbigt verktyg, om man t ex äter en portion kycklingsoppa, hur mycket har jag utrymme har jag då att äta resten av dagen?

Mycket bra faktadel, goda recept, men mer paleo än en ny version av LCHF.

Boken finns t ex på Adlibris .