Lunch idag blev laxpaj med romsås, mums!
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Blanda ned övriga ingredienser och kör till en deg.
Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader
Tryck ut degen i en pajform
Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 8 minuter tills det får lite färg.
Fyllning
300 g varmrökt lax i bit
150-200 g färsk spenat
1 gul lök
150 g västerbottenost
3 dl creme fraiche
3 ägg
Salt och peppar
En gnutta riven muskotnöt
Romsås
2 dl crème fraiche
4 msk rom, t ex röd stenbitsrom
Salt och peppar
Fyllning:
Fräs spenaten i smör och krydda med lite muskotnöt
Dela laxen i bitar ock hacka löken
Fördela spenat, lax och lök i pajformen.
Vispa ihop ägg och créme fraiche. Blanda ner osten. Salta och peppra.
Häll röran över laxen och grädda i ugnen i 30-40 minuter. Servera med romsås och en sallad.
Receptet kommer från boken Viktminskning med LCHF av Åse Falkman Fredriksson
8 reaktioner på ”Laxpaj med romsås”
Kommentarer är stängda.