Räklåda

Hej vänner,

Jag har tidigare gjort den här lax- och räklådan från Skaldeman med sparris, men den blir ju för trälig när den har varit i frysen, så jag rekommenderar att byta ut sparrisen till broccoli om ni inte tänker äta upp allt på en gång.

Laxlåda

till 4 portioner
600 g laxfile
1 knippe färsk sparris (eller broccoli)
100 gram räkor med skal
1 liten purjolök
2 ägg
2 dl vispgrädde
Saft av 1/2 liten citron
1 dl riven ost
Salt och citronpeppar
Dill

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Bryt av de nedersta delen av sparrisen och koka den i lättsaltat vatten i 5 minuter.
3. Lägg sparrisen (eller broccolin) i botten på en ugnsfast form
4. Skär laxen i bitar och krydda med salt och citronpeppar
5. Lägg laxen på sparrisen

6. Skala räkorna och skär purjolöken i bitar. Lägg dem uppepå laxen. Pressa citronen över och lägg på dillen.

(null)

7. Vispa ihop ägg och grädde och häll över. Täck med ost och grädda i ugnen 15-20 minuter.

Jag provade att frysa denna till matlådor, men det blev inte alls gott, sparrisen blev alldeles trådig och inte alls god. Om du ska göra matlådor så byt ut sparris mot broccoli.