Lammfärsbiffar med sötpotatis

Hej vänner,

Idag blev det lammfärsbiffar till lunch. Receptet kommer från 56kilo.se

4 portioner:

Biffar:
500 g lammfärs
1/2 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 finhackad gul lök
1 finriven vitlöksklyfta
2 msk grovhackad färsk rosmarin
150 g smulad fetaost

3-4 sötpotatisar
Färsk timjan, olivolja, salt & peppar
2 dl Crème Fraiche
Soltorkad tomat
fetaost
(eller använd färdig Gourmet Soltorkad tomat & Fetaost, lägg i så fall gärna till lite extra fetaost.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala sötpotatisen och skär i klyftor, ringla olja över och strö över finhackad rosmarin.
3. Salta och låt gå klar i ugn ca 15-20 minuter.
4. Blanda alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör.
5.  Blanda creme fraichen, soltorkad tomat och fetaost till en röra, smaka av med salt och peppar. Servera såsen kall.