Kycklingwok

Hej vänner!
Jag wokar alldeles för sällan. Det är ju både gott och enkelt, men vissa rätter glömmer man liksom bort. Detta är andra dagen på första veckan på #midsommarutmaningen, där jag räknar vad jag äter och siktar på att komma under 25 gram kolhydrater per dag.

Kycklingwok

Ingredienser (kolhydrater i gram i parentes)

100 gram grillad kyckling (eller stek kycklingfiléer) (0g)
olja att steka i (0g)
50 gram sockerärtor (3g)
50 gram färsk broccoli (2g)
75 gram blomkål (3g)
50 gram lök, jag tog en liten rödlök och några skivor purjolök och en liten knipplök (3g)
75 gram champinjoner (2g)
salt och peppar

woksåsen

1 msk tamarisoja (3g)
2 stycken finhackade vitlöksklyftor (2g)
0,5 msk sweet chilisås (3g)
1 tsk sambal oelek (0)
0,5 dl vatten

Några droppar sesamolja

25 gram rostade cashewnötter (6g)

Totalt för woken, inklusive cashewnötterna: 27 gram kolhydrater

Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Om kycklingen är rå, krydda med salt och peppar och stek den först och ta upp den ur wokpannan. Fräs grönsakerna tills de fått fin färg men inte blivit mjuka. Häll i kycklingen och häll över vatten och låt sjuda upp. Smaka nu av med woksåsen , jag hade hela min woksås i, smaka av efter du tillsatt halva. Ta mer salt och peppar om det behövs. När allt stekt klart, efter 2-3 minuter tar du i ett par droppar sesamolja precis innan du häller upp i skålen eller tallriken. Toppa med cachewnötter om du vill, men 25 gram nötter gav 6 gram kolhydrater. Detta blev en riktigt stor portion, det hade räckt med mindre.

Kesoplättar med blåbärTill frukost blev det kesoplättar som jag blandade i några blåbär i och åt med vispad grädde.
Kolhydrater:
Kesoplättar (3 g)
1 dl vispgrädde (3 g)
1 msk blåbär (1 g)

Hela dagen gav alltså 34 gram, vilket är 9 gram över målet.