Kyckling med fetaostcreme och sötpotatis

Kyckling
Hej vänner,
Middagen idag blev en jättemumsig kycklingfilé i ugn med ugnsrostad sötpotatis och fetaoströra. Det var jättegott, men jag är inne på att sötpotatis faktiskt inte är lchf, utom möjligen om man äter liberalt för hälsan, och inte för att gå ned i vikt. Gott var det i alla fall.

Jag fortsätter med min 16:8 periodiska fasta, det funkar bra. Jag är hungrig på morgonen, men efter ett stort glas citronvatten överlever jag till frukosten kl 10:00. Jag äter något lättare runt 12, t ex ett par stekta ägg, och middagen försöker jag sedan lägga runt 17:30, för att sedan fasta till 10:00 nästa dag. Vikten står dessvärre tvärstill, men jag har ju bara hållit på en vecka, så jag får väl ge det en chans ett par månader i alla fall.

Ugnsstekt kycklingfilé

Sätt ugnen på 200 grader.

Tina kycklingen om den är fryst.
Salta och peppra och krydda ev med andra kryddor som du gillar.
Lägg rapsolja, tamarisoja och kycklingen i en plastpåse och marinera i minst 30 minuter. Stek i ugn c:a 20 minuter.
Sötpotatis

Jag satte in två formar samtidigt i ugnen, en med kycklingen och en med potatisen.

Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg i en ugnssäker form, salta och peppra och ringla över rapsolja. Krydda med timjan. Jag gjorde ganska tunna klyftor och stekte dem ganska hårt så de fick lite stekyta. Salta.

Fetaostcréme, 2 portioner

1 dl creme fraiche
50 g fetaost
1 msk chilisås

Mosa ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Jag brukar ha soltorkade tomater i fetaoströran, men jag hade inga hemma, så jag provade med chilisås. Det blev lite söt smak, jag föredrar soltorkade tomater, men detta funkade också. Om man vill kan man ju ta smaksatt créme fraiche fetaost och tomat.