Kyckling med champinjonsås

kyckling med champinjonsås
Hallå kamrater,
Idag blev det en jättegod söndagsmiddag, kyckling med champinjonsås. Såsen gjorde jag som jag brukar, idag med färska champinjoner eftersom jag hade det hemma, men ta den svamp du gillar och har tillgång till. Jag mätte inte så noga, men tänk på att svamp släpper mycket vätska, så snåla inte.

Kyckling med champinjonsås

Ingredienser:
Kycklingfileér, en per person
Halloumiost
vaxbönor
champinjoner
salt och peppar
vispgrädde
charlottenlök

Gör så här:
Skiva svampen, och stek den med en generös klick smör i en stekpanna.
Hacka en liten charlottenlök (till en portion) eller en halv stor och lägg i pannan.
Salta och peppra. När svampen fått färg och löken blivit lite mjuk börjar du hälla på vispgrädde under omrörning. Så fort det börjar tjockna häller du på lite mer tills du har fått önskad konsistens.

Kycklingen delade jag bara och stekte i salt och peppar. Den blir saftigare om den får gå klart i ugnen efter att ha brynts i stekpannan, men jag var lat. Innertemperaturen ska i så fall vara 70 grader när den är klar. Om du vill veta om kyckling är färdig kan du sticka hål med t ex en gaffel och sedan trycka ut lite köttsaft. Om den är helt klar är kycklingen färdig, om den är rosa behöver den en stund till.

Vaxbönor och halloumi friterade jag bara som dom är i fritös, ingen smet eller så. Har du ingen fritös går det bra med en kastrull, men var försiktig så du inte bränner dig.