ChampinjonsoppaHej matkompisar,

Som ni kanske har märkt har jag ramlat ur meatless monday som blev vego-söndag, och idag blev det vego-middag mitt i veckan. Jag försöker dock hitta vegetariska rätter att lägga in då och då, även om det inte är på en bestämd veckodag. Idag gjorde jag en superenkel champinjonsoppa, det går naturligtvis bra med annan svamp också om man råkar ha tillgång till det.

 

Champinjonsoppa, 4 portioner

Ingredienser

1 stor gul lök
500 g champinjoner
1 msk kantarellfond (eller buljongtärning)
5 dl vispgrädde
5 dl vatten
salt och peppar
ev. lite persilja att toppa med

Gör så här:

1. Finhacka lök och svamp, spara gärna ett par champinjoner till garnering
2. Stek i smör, garneringssvamparna skivas och steks
3. Häll i vispgrädde, kantarellfond och 3 dl av vattnet. 4. Låt allt sjuda c:a 15 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar
6. Mixa soppan med stavmixer och späd med vatten till önskad konsistens 7. Toppa med stekta champinjonskivor och hackad persilja.