Hallå därute!
Dagens blev köttfärslåda, eller kanske enkel kålpudding. Gott var det i alla fall.
Köttfärslåda
Ingredienser
1/3 vitkålshuvud
400 g blandfärs
2 små klyftor vitlök
1 stor gul lök
2 tsk buljongpulver
1 dl créme fraiche
2,5 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
Riven ost till gratinering.
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader
Skär vitkålen i småbitar
Stek köttfärs och vitkål i omgångar.
Salta och peppra, tillsätt sambal oelek och vitlök.
Blanda i en ugnsfast form, blanda ned vispgrädde och créme fraiche, lägg på ost och gratinera i c:a 20 minuter tills osten fått färg.
Vad gott det såg ut!! Måste jag testa! Kål är så gott och mättande!
Kram, Carina
Tack, det är verkligen gott, och så enkelt att göra dessutom!