Köttbullar med gräddsås

Köttbullar Hej vänner,

Köttbullar är en av mina absoluta favoriter, men jag saknar lingonsylten. Det blir lite för mycket kolhydrater med “köpe”, så idag tog jag frysta lingon, blandade en gnutta sötströ i och hällde direkt i kastrullen när jag värmde köttbullarna från frysen. Det blev gott, men nästa gång ska jag ta två gnuttor, lingon är surt!

Köttbullar

1000 g blandfärs
2 gula lökar, båda finhackade, en stekt och en rå.
2 dl vispgrädde
1 tsk ingefära (pulver)
Salt, vitpeppar och svartpeppar

Blanda alla ingredienser och stek, jag brukar ha två stekpannor parallellt. Om du blöter händerna blir det lättare att rulla köttbullarna.

Gräddsås

När köttbullarna är klara häller jag i 1 dl vispgrädde och 1 dl créme fraiche och vispar runt i pannan. Låt det koka ihop tills det tjocknar, späd ev med mer vispgrädde. Tillsätt en msk kalvfond eller buljong, salta och peppra. Till sist lägger jag i köttbullarna för att såsen ska få lite extra smak.

Jag äter gärna vitkålsmos till.2 reaktioner på ”Köttbullar med gräddsås

  1. Mathilda skriver:

    Ser otroligt smarrigt ut! Har själv gått ner 45kg med LCHF (senaste inlägget på min blogg handlar om just det!) och det är så kul att hitta nya bloggar med recept.

    Bästa hälsningar
    Mathilda

Kommentarer är stängda.