Korv stroganoff med blomkålsris

Korv stroganoff

Korv stroganoff är en klassiker, och gott också. Denna rätt blir det ofta hemma hos mig. Det är lätt att göra, men spara den inte för länge i frysen, falukorven härsknar efter ett tag.

Jag serverar min med blomkålsris eller rotsakspytt, som dock innehåller lite mer kolhydrater.

Korv Stroganoff:

En falukorvsring, 800 g
2 gula lökar
100 g champinjoner
4 msk tomatpuré
200g färskost, vitlök och örter (använd din favvo-smak)
2 dl vispgrädde
2,5 dl creme fraiche
1 msk paprikapulver
2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Gör så här:
Stek korv, lök och champinjoner. Blanda i resten av ingredienserna och låt puttra c:a 20 minuter.



En reaktion på “Korv stroganoff med blomkålsris

  1. Pingback: Nästa veckas matlådor | Lottamat

Kommentarer inaktiverade.