Köpebröd

köpebröd

Hej vänner,

Har man tid är det ju att föredra att laga så mycket mat som möjligt från grunden, men alla har inte den tiden, eller lusten heller för den delen, ibland vill man bara köpa lite färdigt i affären. Jag har testat några knäckebröd som finns att köpa färdigt, och jämfört dem med varandra.

Jag har jämfört smak, gluten och kolhydratinnehåll per 100 gram och per skiva. Smaken är självklart min helt subjektiva uppfattning på en skala 1-5. Finn crisp innehåller rågmjöl och Proteinknäcket innehåller vetemjöl, och Vilmas innehåller bovete, som ju är naturligt glutenfritt. De övriga innehåller bara frön. Alla uppger att de kan innehålla spår av gluten, så inget för glutenallergiker. En skiva Proteinknäcke är samma storlek som ett vanligt knäckebröd och väger 26 gram, medan en skiva Finn Crisp väger 6 gram, därför är skillnaden jättestor i kolhydrater/100 g, men inte i kolhydrater/skiva.

Vill man hålla sig borta från gluten, och inte vill ha så mycket kolhydrater är det alltså bara Huså och Biprinsessans som är godkända, dock kan båda dessa vara svåra att få tag i. I Norrköping där jag bor kan man köpa Huså på Blåklinten (blomaffär på Albrektsvägen) och Biprinsessans finns på ICA Supermarket Spiralen. Kan finnas på andra ställen också, tillverkaren finns i Valdemarsvik. Biprinsessans frökex finns i flera smaker, så de andra kanske är godare.

Produkt Smak Gluten Kolhydrater/100 gram Kolhydrater/skiva
 Biprinsessans frökex     2 Nej     4     0,4
 VaGott Proteinknäcke     5 Ja     21     5,5
 Vilmas fröknäcke     3 låg halt     18     3
 Finn crisp ekologiskt     4 Ja     60    3,8
 Huså bröd Spröda frökex     3 Nej     5,8    0,44

 

En reaktion på ”Köpebröd

Kommentarer är stängda.