kokosfrallor

Hej vänner,

Ytterligare en variant på frallor, denna gång utan mandelmjöl. Jakten på det bästa lchf-brödet fortsätter, än har jag inte gett upp. Tyvärr var inte detta en vinnare, även om det var helt okej. Jag tycker att kokossmaken slår igenom alldeles för mycket, och brödet blev väldigt kompakt.

Kokosfrallor

(3 st)

50 g smör
4 ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna

2. Vispa äggen fluffigt

3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

4. Blanda ner smöret och äggen (i bunken med de torra ingredienserna)

5. Sätt ugnen på 200 grader

6. Låt degen jäsa i 10 minuter

7. Forma degen till tre bröd och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper

8. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter

Receptet hittade jag på facebook.

Jag har ju tidigare berättat om mina odlingsförsök. Idag när jag tittade till mina små plantor hade pappkrukorna möglat! Jag visste inte ens att detta kunde hända. Jag fick plantera ut de små liven i större krukor, även fast de inte var så stora, vi får se hur det går.

spenat