Kålrotspasta med tomat

Hallå kamrater,
Idag blev det vegetariskt till lunch, jag använde färdigskuren kålrot och svartkål, så gott och enkelt. Visst blir det dyrare att köpa färdigskurna grönsaker, men ofta är det så värt pengarna. Jag som är ensam äter ju aldrig upp en hel kålrot, och att slänga mat är ju verkligen ett slöseri med resurser, så jag betalar för färdigskuret. Självklart går det att byta ut den skurna kålroten och svartroten mot en annan, valfri grönsakspasta, eller för den som äter det, bönpasta.

Kålrotspasta med tomatsås

2 port

En påse färdigskuren kålrot och svartkål, 300 gram
olivolja att steka i
1 gul lök, finhackad
1 klyfta vitlök, finhackad
1/2 tsk sambal oelek
4-5 msk solroskärnor (jag hade rostade hemma så jag tog det, men det måste inte vara rostade)
1 burk krossade tomater
2 msk basilika, fryst eller färsk, finhackad
salt och peppar efter smak
Hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna, och lägg i kålen. Låt fräsa ett par minuter. Lägg i lök och vitlök och låt fräsa med. Ha inte för varmt i pannan, bränd vitlök är inte gott. Lägg i sambal oelek och rör runt. Häll i tomaterna och basilikan och låt koka ihop en minut. Smaka av med salt och peppar, snåla inte. Blanda i hälften av solrosfröna och toppa sedan med resten vid servering. Ät direkt.