Julskinkepaj

ost- och skinkpajHej vänner,

2015 rusar mot sitt slut, och jag är i riktiga rensartag just nu. Det känns skönt att rensa ut det gamla och börja på ny kula. Idag blev det lite kylskåpsrens-paj. Jag hade ost, julskinka, purjolök och tomat, men det fiffiga med paj är ju att man kan ta det som är gott och slänga i.

Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Gör så här:

1. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Blanda ned övriga ingredienser och kör till en deg.
2. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader
4. Tryck ut degen i en pajform
5. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 8 minuter tills det får lite färg.

Fyllning

4 ägg
2,5 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 tomat
5 cm purjolök
200 gram ost

Gör så här:
1. Gör pajskalet inklusive förgrädda ca 8 minuter
2. Lägg lite av osten i botten av skalet
3. Fyll skalet med skinkan i botten
4. Lägg på tomat och purjolök
5. Salta och peppra
6. Vispa ihop ägg, vispgrädde och créme fraiche.
7. Häll äggstanningen i formen.
8. Toppa med resten av osten.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i c:a 45 minuter.